Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівець пограбував квартиру з фальшивими грошами

Під час чергової крадіжки, яку намагався скоїти 27-літній мукачівець, його було затримано правоохоронцями. На цей раз парубок хотів обікрасти жіночий монастир у с. Драчино Свалявського району. Позаяк...

Під час чергової крадіжки, яку намагався скоїти 27-літній мукачівець, його було затримано правоохоронцями. На цей раз парубок хотів обікрасти жіночий монастир у с. Драчино Свалявського району. Позаяк попередній раз, Михайло залишився без покарання, то сподівався, що цього разу також минеться. Та не так сталось – довелось відповідати за законом за всі скоєні злодіяння.

На початку червня за допомогою до Михайла звернулась 59-літня жінка, мовляв, їй потрібно винести з квартири старі меблі. Хлопець не відмовив пенсіонерці. Зайшовши до помешкання, де жінка проживала разом з сином, хлопець довідався, що вони готуються до весілля. В той момент у мукачівця промайнула думка, що в квартирі повинні бути гроші.

Кілька днів Михайло чатував під під’їздом будинку, доки не дочекався свого. Так одного дня жінка з сином, готуючись до свята, поїхали на ринок. Тоді юнак довго не роздумуючи, вирішив ще раз переконатись, що помешкання пусте. Піднявшись на третій поверх, мукачівець подзвонив у двері. Певна річ, ніхто не відчиняв. Тоді він через сходинкову площадку проник на балкон, де викруткою віджав двері і заліз до оселі. Михайло знав розташування і кімнат, і меблів у квартирі. Через те йому не потрібно було багато часу, аби зрозуміти звідки розпочати пошуки грошей. Молодик розпочав пошуки з гостьової кімнати. Отак, він натрапив на цілу кіпу грошей американської валюти, в іншому місці був ще один згорток з доларами США. Разом з грошима, мукачівець прихопив цифровий фотоапарат і швиденько тією ж дорогою вибіг із квартири.

Дорогою до ринку «Гід» у м. Мукачеві, Михайло вирішив підрахувати валюту. Добре роздивившись, він зрозумів, що та кіпа грошей – це муляж американських доларів, які хлопець готував для весілля і тільки 650$ з них - справжні гроші. Фотоапарат марки «Olympus» так само хлопцеві не сподобався, адже, як вважав, що техніка стара й неробоча. Тому він викинув його у річку, аби зайвий раз не привертати увагу родичів до чужого фотоапарату. Єдине, що йому стало в нагоді – гроші, які за кілька днів він витратив на власні забаганки.

Хтозна скільки часу довелось би правоохоронцям працювати, аби вийти на мукачівського зловмисника. Однак хлопцеві не пощастило зі взуттям. Проникаючи до квартири в мікрорайоні «Підгоряни», Михайло залишив на підвіконні відбиток кросівок, у які був взутий і при намаганні обікрасти монастир на Свалящинні. Перед цим та іншими доказами працівників міліції, хлопцю діватись було нікуди і він зізнався у скоєному.

Наразі, за вчинене, проти хлопця порушена карна справа за част. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Відтак мукачівцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС