Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині прокурори викрили земельну махінацію

Прокуратурою Тячівського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення) стосовно посадовців Біловарської сільської ради та Управління Держкомзему у м. Тячів і Тячівському районі.

Як повідомив прокурор Тячівського району Степан Жовнір, встановлено, що посадові особи Біловарської сільської ради та управління Держкомзему у м. Тячів і Тячівському районі, умисно, в інтересах третіх осіб, зловживаючи службовим становищем, в порушення Лісового та Земельного кодексів України на підставі рішень Біловарської сільської ради, внесли завідомо неправдиві відомості до проектної документації із землеустрою щодо передачі земельної ділянки у власність місцевому мешканцю в урочищі «Зарибарька» та щодо віднесення вказаної земельної ділянки до земель сільськогосподарського призначення, - інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

В подальшому зазначену земельну ділянку загальною площею 0,1287 га. вартістю понад 70 тис. грн безоплатно передали у власність цієї особи.

Однак, прокуратурою встановлено, що вказана земельна ділянка належить до земель лісового фонду.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.