Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прикордоннику, якого затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, суд визначив заставу у 70 тисяч гривень

Прикордоннику, якого затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, суд визначив заставу у 70 тисяч гривень

Днями, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід інспектору прикордонної служби, що підозрюється в отриманні неправомірної вигоди у розмірі понад 10 тисяч доларів  США.

Так, використовуючи своє службове становище, прикордонник вимагав у підприємця грошові кошти за «сприяння» в переміщенні товарів зі Словацької Республіки на територію України. Підприємець, у свою чергу, з метою уникнення негативних наслідків для його законної підприємницької діяльності, погодився на висунуті прикордонником злочинні умови, – повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

На час розгляду судом клопотання, правоохоронцями встановлено, що неправомірна вигода передавалася прикордоннику в декілька етапів, саме під час останнього, підозрюваний інспектор й був затриманий, а виявлені на місці вчинення злочину грошові кошти у розмірі 5-ти тисяч доларів США – вилучені.

Зважаючи на ту обставину, що лише частина коштів була знайдена, а також враховуючи, що інкримінований підозрюваному злочин відноситься до категорії тяжких, суд вирішив обрати прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Застосування більш м’якого запобіжного заходу – домашнього арешту, про яке клопотала сторона захисту, не вбачається за можливе, оскільки такий, на переконання суду, буде недостатнім для запобіганню ризику знищити речі та документи, що є істотними для встановлення обставин  розглядуваного протиправного діяння.

Разом з тим, на виконання вимог Закону, судом визначено розмір застави, остання становить близько 70-ти тисяч гривень й може бути сплачена підозрюваним до кінця травня поточного року.

Більш того, судом накладено арешт на майно підозрюваного, вилучене під час проведення огляду місця події та обшуку особистого автомобіля.