Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Суд покарав ужгородку, яка скоїла крадіжку сім років тому

Адвокат Віктор Машика представляв в суді інтереси Марії Василівни (ім’я змінено з етичних міркувань), яка обвинувачувалась у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Оскільки кожна затримана особа має право на захист за рахунок держави, Регіональний центр з надання БВПД у Закарпатській області видав доручення Віктору Машиці для надання безоплатної вторинної правової допомоги пані Марії. Підзахисна вчинила злочин, будучи неповнолітньою, ще у 2009 році. Раніше несудима, характеризується позитивно, вину у скоєному визнала і щиро розкаялася, а також сприяла розкриттю злочину (це – пом’якшуючі обставини). Крім того, обтяжуючі обставини були відсутні, – інформує прес-служба Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області.

Відтак, Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області, із застосуванням ст.69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) і ст.75 КК України, призначив покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі та звільнив підзахисну від відбування покарання з випробуванням, якщо вона протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки. Інформація стосовно оскарження вироку стороною обвинувачення відсутня.