Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородський міськрайонний суд дорікнув поліції за поширену інформацію

Міськрайонний суд Ужгорода покоментував інформацію щодо справи підозрюваної у зберіганні наркотиків та зброї особи.

"Учора було розповсюджено інформацію, попередньо розміщену відділом комунікації ГУ Національної поліції в Закарпатській області, що дискредитує судову установу Ужгорода.

В свою чергу, вважаємо за необхідне, повідомити наступне:

17-го березня до Ужгородського міськрайонного суду слідчим подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Особі, так званому «наркоділку» (прим. за твердження відділу комунікації ГУ НП області),  відносно якого й вирішувалося питання про взяття під варту, інкримінується вчинення тяжкого злочину: незаконне поводження зі зброєю та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Слідчий суддя, заслухавши думку учасників процесу та вивчивши наявну доказову базу, вирішив обрати підозрюваному найсуворіший захід – тримання під вартою. Таким чином, клопотання слідчого судом задоволено.

Разом з тим, норми Кримінального процесуального кодексу зобов’язують суд, застосовуючи тримання під вартою як запобіжний захід, визначати відповідний розмір застави. Тому, діючи в межах закону, слідчий суддя визначив заставу у розмірі 55-ти тисяч гривень.

До слова, мінімальний розмір застави, що міг бути обраний судом у даній справі, являє близько 27 тисяч гривень, й не може бути вищим, аніж 50 розмірів мінімальної заробітної плати.

Правоохоронцями  вказане рішення суду оскаржено не було, що свідчить про обізнаність поліції у законності постановленої судом ухвали.

Відтак, законне рішення суду, висвітлено відділом комунікації ГУ НП в Закарпатській області некоректно й неповно, без повідомлення дійсного змісту обставин й без врахування вимог Закону. 

Також зауважимо, що досудове розслідування за фактом незаконного зберігання й придбання зброї та наркотичних засобів триває, а тим часом контроль за належною поведінкою покладено на правоохоронців", зауважили в Ужгородському міськрайонному суді.