Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • При одержанні 1500 доларів США хабара викрито чиновника Закарпатської облспоживспілки

При одержанні 1500 доларів США хабара викрито чиновника Закарпатської облспоживспілки

Слідчими прокуратури Закарпатської області, спільно із працівниками управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки нацполіції України задокументовано вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі 1500 доларів США (в еквіваленті 43 тисячі гривень) заступника голови правління Воловецького споживчого товариства Закарпатської облспоживспілки.

Зокрема, зафіксовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 1400 доларів США, із обумовленої раніше суми 1500 доларів США (100 доларів США напередодні вже було отримано) заступником голови правління Воловецького споживчого товариства Закарпатської облспоживспілки, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Посадовець вимагав зазначену суму за надання згоди на укладення договору оренди приміщення для здійснення комерційної діяльності. Його викрито при одержанні неправомірної вигоди у своєму службовому кабінеті в м.Воловець під час укладення договору оренди приміщення. Розслідується кримінальне провадження  за ч.4 ст.368-3 ККУкраїни (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди).

Грошові кошти вилучено, тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про його затримання у порядку ст.208 КПК України.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: PMG.ua