Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вбивство у Нижній Апші: у суді зробили шокуючу заяву

Як уже неодноразово повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", вчора, 18 квітня, у Нижній Апші місцеві влаштували мітинг. Селяни перекрили трасу "Мукачево-Рогатин" близько 14 год. Дорога була заблокована майже до 22 год. Близько 500 обурених людей вийшли на вулицю через те, що 14-річному мешканцю села, який минулого місяця зарізав 9-класника, змінили запобіжний захід. 

Нагадаємо, 16 березня, за підозрою у вбивстві 14-річним хлопцем свого односельчанина, слідчим суддею обрано неповнолітньому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на один місяць (до 13 квітня 2018 року).

Разом із тим, на початку квітня, до суду надійшло клопотання від слідчого відділу ГУНП в Закарпатській області щодо продовження строку тримання під вартою неповнолітньому підозрюваному. За результатами розгляду останнього, 5 квітня слідчим суддею до особи застосовано альтернативний запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з покладенням заборони покидати місце свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Читайте також:
У Нижній Апші поліцейські ледь стримували натовп. Селяни хотіли влаштувати самосуд

Як зазначили у прес-службі Ужгородського міськрайонного суду, при розгляді клопотання слідчим суддею враховано не тільки неповнолітній вік підозрюваного й вимоги Конвенції про права дитини, а й те, що потерпілою стороною, а саме батьком померлого, подано нотаріально завірену заяву про те, що він жодних претензій до підозрюваного не має.

Апеляційну скаргу на вказане рішення суду прокуратурою подано 13-го квітня, відповідні матеріали справи направлені судом на розгляд до Апеляційного суду Закарпатської області. Відповідно до законодавства, контроль за дотриманням підозрюваним обраного судом запобіжного заходу покладається на правоохоронні органи, зокрема поліцію.

"Від прокуратури та слідства не надходили клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншим фігурантам у цій справі", – запевнили у прес-службі Ужгородського міськрайонного суду.