Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Грузин скоїв грабіж на Закарпатті. Поліцейські його "прикривали"

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Закарпатської області підтверджено законність рішення суду першої інстанції та залишено у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави громадянину Грузії, який підозрюється у вчиненні грабежів на території області та наданні неправомірної вигоди двом працівникам Ужгородського відділу поліції за прикриття його злочинної діяльності.

Доводячи необхідність обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, процесуальним прокурором наголошено, що іноземець обґрунтовано підозрюється у відкритому викраденні від закарпатки сумочки, в якій знаходились 13 тис грн, 400 дол США та 220 Євро.

В подальшому, намагаючись уникнути відповідальності за скоєне, підозрюваний перерахував поліцейським 77 тис грн неправомірної вигоди, з яких 25 тис грн на банківську картку, ще 2 тис дол США поліцейські отримали по одній із платіжних систем.

Крім того, прокурором наведено ще ряд ризиків, які виключають можливість обрання підозрюваному іншого запобіжного заходу, крім тримання під вартою, – зазначили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Відтак, апеляційним судом Закарпатської області підтверджено законність рішення суду першої інстанції та залишено у силі обраний підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також:
Із сокирою увірвались у будинок та побили жінок: суд виніс вирок чоловікам за розбійний напад та пограбування

У сукупності, затриманий іноземець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

Довідково:

У червні прокуратура Закарпатської області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ НПУ викрили двох працівників Ужгородського відділу поліції (один з яких діючий, а інший вже звільнився), які за неправомірні вигоди прикривали злочинну діяльність групи громадян Грузії на території Закарпаття.

Обом закарпатцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб. Встановлюється їх причетність до вчинення інших, аналогічних злочинів.