Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Небезпечного закарпатця відправлять на примусове лікування у психлікарню

Небезпечного закарпатця відправлять на примусове лікування у психлікарню

Галицький суд Львова задовольнив клопотання прокурора про застосування примусового лікування 42-річного Івана Русина, який 13 травня 2018 року на вул. Стрийській ножем поранив 28-річну патрульну поліцейську Тетяну Сороку. Інцидент трапився після того, як поліцейська намагалась затримати винуватця ДТП. Інший поліцейський здійснив попереджувальний постріл у повітря, а потім влучив чоловіку у ногу, після чого його затримали.

Як зазначено в ухвалі Галицького районного суду Львова від 22 грудня 2018 року, яку оприлюднено в Єдиному реєтрі судових справ, прийнято рішення про примусове лікування. До набрання ухвалою законної сили до чоловіка буде застосовано «запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку».

Читайте також:
Як в Ракошині напали на поліцейських: опубліковано відео

«До 42-річного уродженця Закарпатської області застосують примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом, оскільки той страждає психічним захворюванням та не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними», – повідомили у прес-службі патрульної поліції Львівщини.

У розпорядженні суду було відео інциденту, на якому зафіксовано, як інспекторка наздогнала учасника ДТП, зупинила чоловіка, а той, погрожуючи і вживаючи нецензурну лексику, вдарив її ножем. Інший поліцейський після криків своєї колеги про допомогу здійснив попереджувальний постріл у повітря, влучив нападникові у ногу, після чого зловмисника затримали.

16 травня суд взяв під варту чоловіка. Підозрюваному було оголошено про підозру за ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, чоловік вдарив ножем у живіт поліцейську у травні минулого року.