Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутата Берегівської райради звинувачують у державній зраді

У четвер, 28 лютого, прокурор Закарпатської області повідомив депутату Берегівської районної ради VII скликання підозру у вчиненні державної зради (ч.1 ст.111 КК України). В ході досудового розслідування встановлено, що чоловік, винуючи взяті на себе повноваження депутата Берегівської районної ради, надавав представникам іноземних організацій сусідньої країни допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Йдеться про те, що він організував участь так званої, «збірної Закарпаття» з футболу у чемпіонаті Європи, який проходив на початку червня 2018 під егідою міжнародної футбольної федерації невизнаних територій і національних меншин. Так, підозрюваний, з метою розпалювання сепаратистських настроїв серед населення області, зі спробою зміни меж території України підібрав гравців із вихідців Закарпаття, які тривалий час представляли різні футбольні клуби на території Угорщини.

Читайте також:
Закарпатських футболістів, які грали на чемпіонаті світу серед невизнаних республік, довічно дискваліфікували

Крім того, депутат виготовив і надав форму, у якій виступали на чемпіонаті гравці цієї збірної (з комбінованим логотипом із герба і прапора Закарпатської області та з державною угорською символікою), яка фактично, однозначно вказує на трактування території Закарпатської області, як частини Угорщини.

Наразі у кримінальному провадженні тривають подальші слідчі та процесуальні дії, які здійснюють слідчі СВ УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва регіональної прокуратури. Згідно санкції ч.1 ст.111 КК України за скоєне, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Як раніше писало "PMG.ua", видачу угорських паспортів на Закарпатті кваліфікували як державну зраду.