Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прикордоннику, який вимагав 1000 доларів хабара, повідомили про підозру

За процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, Управлінням СБУ у Закарпатській області та внутрішньою безпекою Держприкордонслужби задокументовано факт отримання неправомірної вигоди інспектором прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Вирішуються питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Читайте також:
Прикордонника затримали під час одержання хабаря у розмірі 450 доларів США

За даними слідства, вказаний прикордонник вимагав 1000 доларів США хабара за вивіз з України майже 17 тисяч пачок тютюнової продукції вартістю понад 220 тисяч гривень. Таким чином, планувалося налагодити механізм незаконного переправлення підакцизних тютюнових виробів з України до країн Європейського союзу.

Зокрема, йшлося про не створення «експортерам» перешкод у переміщенні цигарок та наданням інформації щодо часу та місця розміщення прикордонних нарядів. Затримано інспектора 28 березня 2020 року під час отримання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 450 доларів США.

Як повідомляє пресслужба військової прокуратури Західного регіону України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших посадовців, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.