Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Стосовно інспектора, який не побачив величезну заборгованість по заробітній платі, відкрили кримінальну справу

Стосовно інспектора, який не побачив величезну заборгованість по заробітній платі, відкрили кримінальну справу

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відносно інспектора територіальної державної інспекції з питань праці у Закарпатській області, який умисно вніс недостовірні відомості в...

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відносно інспектора територіальної державної інспекції з питань праці у Закарпатській області, який умисно вніс недостовірні відомості в акт перевірки інспекції праці про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати на АТП «Бобовище». Насаправді ж, працівники даного підприємства недоотримали 221 тис. грн. заробітної плати.

За інформацією прокурора Мукачівського району Олега Опішняка: «Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється прокуратурою Мукачівського району та взято на особливий контроль», – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено цей факт було в результаті перевірки, проведеної прокуратурою Мукачівського району у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів з питань дотримання вимог законодавства про оплату праці агропромислово-торговим підприємством «Бобовище».

Мукачівським МВ (з обслуговування м. Мукачева та Мукачівського району) УМВС в Закарпатській області 12 грудня внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо незаконних дій.

Зокрема, як зазначив прокурор, під час перевірки було встановлено, що головним державним інспектором територіальної державної інспекції з питань праці у Закарпатській області на АТП «Бобовище» було проведено перевірку додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування за результатами якої він умисно вніс недостовірні відомості в акт перевірки інспекції праці щодо відсутності заборгованості з виплати заробітної плати на даному підприємстві, внаслідок чого працівникам АТП «Бобовище» спричинено істотну шкоду, яка полягає у невиплаті їм заборгованої заробітної плати в розмірі 221 тис.грн.