Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Перехід на зимовий час 2021 – дата, коли переводять годинники.

У цій статті розповідаємо, коли переводять годинник на зимовий час 2021. Роблять це в останню неділю жовтня, але дата кожного року різниться.

У 2021 році годинники переводять на зимовий час 31 жовтня. Рівно о 4-й годині ночі стрілки потрібно перевести на годину назад. Абсолютна більшість сучасних ґаджетів зроблять це автоматично, але якщо у вас механічний годинник, повинні виконати цю дію ви самі.

Читайте також:
Зимовий час 2021: коли переводять стрілки годинника

Зараз у суспільстві точиться дискусія, а чи варто переводити час двічі на рік? Мовляв, це стрес для організму. Водночас прихильники зміни часу на літній і зимовий кажуть, що це додаткова економія енергоресурсів.

У всякому випадку у світі понад 100 країн практикують сезонне переведення годинників. В Україні це почали робити з весни 1981 року. У 2011 році слідом за Росією було ухвалено рішення скасувати перехід на зимовий час, однак згодом це рішення відмінили.

У 2020 році нинішній спікер, а тоді ще віце-спікер ВР, Руслан Стефанчук доводив важливість встановити в Україні єдиний київський час і відмовитись від переведення годинників кожної весни та кожної осені. Дійшло до того, що почали говорити про певні винятки, як от для Закарпаття, Луганської та частково Донецької і Харківської областей. А все через те, що ці регіони України знаходяться в інших часових поясах.

Станом на тепер, жодного кінцевого рішення про скасування переходу на зимовий та літній час немає. Відповідно, Україна 31 жовтня перейде на зимовий час.