Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні впав попит на одну із спеціальностей без вищої освіти

У 2021 році, коли багато працівників перейшли на роботу онлайн, значно знизився попит в Україні на прибиральників. Робота прибиральниць часто має сезонний характер – аналітика показує, що найбільший попит навесні і досягає піку влітку. З осені починається спад, вакансій стає менше.

Заробітна плата для них, залежно від тривалості робочого дня, становить від 4000 до 15 000 грн на місяць.

Спад можна пояснити підвищеною потребою у фахівцях з прибирання у готелях, кафе та ресторанах, які працюють у туристичних регіонах країни у літній період, коли люди більше подорожують та відпочивають.

Читайте також:
Робота в Закарпатті із зарплатою 14 тисяч гривень і вище: підбірка вакансій

За даними Jooble, всього зараз доступно близько 4000 вакансій для прибиральників (клінерів) по всій Україні. Зарплата безпосередньо залежить від графіка та обсягу робіт, рівня компанії-роботодавця.

Зарплатна вилка у цій професії зараз починається від 5000 грн на місяць, у найбільш високооплачуваних вакансіях вказують і 15000 грн у місяць. Істотний вплив на обсяг зарплат має також і географія – у містах-мільйонниках, зазвичай, пропонують більш високу зарплату. Серед міст, де зараз найбільше вакансій для прибиральників – Київ, Харків, Дніпро.

Найчастіше роботодавці шукають на таку роботу жінок віком від 20 до 50 років. Популярний пропонований графік роботи – позмінний 2/2 або 3/3 дні, з 8:00 до 21:00.