Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Доходи українців перевірять із 1995 року і донарахують несплачені податки

Усі доходи українців, отримані із 1995 року, перевірять. Якщо виявлять їх невідповідність із сумою витрат, тоді нарахують податок.

В Україні податкова служба проведе оцінку операцій фізосіб з 1995 року. Виявлятимуть наявність несплачених податків.

Відповідну заяву озвучив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю виданню "Новий час".

Він додав, що зараз вже йде розробка відповідного законопроєкту. Фактично, за словами міністра, є готовий концепт. У найближчий час його мають намір винести на обговорення.

Читайте також:
Депутат пояснив, як у людей шукатимуть "приховані" гроші та що з ними буде

Сергій Марченко зазначив, що після того, як буде проведено податкову амністію, податкова служба зможе провести оцінку операцій фізосіб. Конкретно цікавитимуться придбанням об’єктів нерухомості та іншими дорогими речами з незадекларованих доходів.

"Якщо існує факт купівлі великого об’єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає, і амністію людина не проходила, тобто вона не показала свої реальні доходи, з яких чомусь не були сплачені податки... наслідком цього буде те, що податкова повинна донарахувати суму несплачених податків", – заявив міністр.

За попередньою інформацією Сергія Марченка, несплачені податки будуть донараховані не на всю суму коштовної покупки, а на різницю між задекларованими доходами та вартістю покупки.

Податкова в автоматичному режимі перевірятиме доходи, починаючи із 1995 року. Далі їх підсумують, перевірять сплату податків, опісля зіставлять отриману суму із сумою покупки відповідного об’єкта (або його вартості). І ось на цьому етапі у податкової або виникнуть питання до людини, або ні.

"Якщо ця людина амністувала і задекларувала ще доходи, це підсумовується також і потім до такої людини або є питання, або їх немає", – підкреслив Марченко.

Варто додати, що кожен українець має час до 1 липня 2022 року показати державі свої статки та сплатити податки.