Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

росія докотилась до дефолту вперше з 1918 року, – Bloomberg

У росії вперше з 1918 року настав дефолт за своїм суверенним боргом в іноземній валюті. Це стало кульмінацією дедалі жорсткіших санкцій Заходу у відповідь на війну рф проти України, які перекрили шляхи платежів закордонним кредиторам.

Якщо протягом кількох місяців агресор ще знаходив шляхи обходу обмежень, то 26 червня пільговий період із виплати відсотків у розмірі близько $100 млн минув. А в разі його пропуску країну чекає дефолт, пише видання Bloomberg.

Читайте також:
З 1 липня доведеться платити: для українців скасували популярну послугу в Польщі

"Це похмурий маркер швидкого перетворення держави на економічного, фінансового та політичного ізгоя. Єврооблігації рф торгуються на проблемних рівнях із початку березня, валютні резерви центрального банку залишаються замороженими, а найбільші банки відокремлені від світової фінансової системи", – йдеться у матеріалі.

Водночас експерти зазначають: враховуючи збитки, вже завдані російській економіці та ринкам, дефолт поки носить в основному символічний характер і мало що означає для самих росіян, які і так переживають двозначну інфляцію та найгірший економічний спад за останні роки.