Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні можуть скасувати ліміти на продаж пального: нардеп назвав, коли саме

В Україні через повномасштабне російське вторгнення були труднощі з постачанням пального для автомобілів, однак зараз частково  вдалося подолати кризовий період. Не виключено, що найближчим часом ліміти на заправку дизелю та бензину, які вводилися на АЗС, будуть зняті.

Про це у вівторок, 28 червня, заявив народний депутат Андрій Герус під час брифінгу у Києві.

Читайте також:
В Угорщині ввели обмеження на продаж пального

За його словами, ліміти на заправках в Україні скасують вже у липні, адже за поточний місяць (червень) на український ринок зайшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів з Європи. З них 400 тисяч тонн – дизельне паливо, а ще 200 тисяч – бензин.

Герус зазначив, що це в цілому говорить про стабілізацію ситуації на заправках України, однак місцями є певні складнощі.

"У центрі та на сході країни поки маємо певний дефіцит, але на заході вже навіть черги на заправках відсутні. У липні українські автомобілісти зможуть заправлятися будь-яким обсягом. Однак, влада закликає українців відповідально споживати нафтопродукти та без особливої потреби не витрачати їх", – сказав народний депутат.

За словами Геруса, Україна напрацювала план постачання палива та логістику з різних європейських країн, тому план росіян по створенню у нашій країні кризи остаточно провалився.