Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В НБУ пояснили, чому заборонили обмінникам виставляти курс валют

Економіка поступово адаптується до функціонування в умовах війни, що вимагає встановлення обґрунтованого статус-кво на ринку валютообмінних операцій. На валютному ринку необхідна дисципліна, а також дотримання норм законодавства та регуляторних актів.

Про це у Facebook написав голова Ради Нацбанку України Богдан Данилишин. За його словами, це й стало основною причиною, чому НБУ ухвалив рішення щодо заборони обмінним пунктам виставляти дані про курс на вулиці.

"Нацбанк вважає, що розхитування ситуації з готівковим курсом під час війни задля отримання додаткової маржі в сегменті, де купує валюту населення, є неприпустимим", – зазначив він.

Читайте також:
З обмінників приберуть табло курсу валют, а обмін зніматимуть на відео

Він наголосив, що "жодних підстав для валютної паніки нині немає, ситуація поступово нормалізується, баланси вирівнюються".

За словами Данилишина, після того, як НБУ з 21 липня "скорегував" офіційний курс на 25% до 36,6 гривень за долар вже перший тиждень показав позитивні ефекти.

"Якщо за січень-травень валютні резерви країни скоротилися на 6 млрд доларів, то лише протягом останнього тижня чистий викуп іноземної валюти Національним банком склав 650 млн доларів. Коригування валютного курсу під умови, що змінилися, не означає нестабільність", – написав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи варто українцям зараз купувати долари.