У Закарпатті почали вирощувати кавуни за херсонською технологією
Не так давно в області з’явилися власні "смугасті". Фермерів, які займаються нині вирощуванням кавунів, мало. Однак ця ягода, вирощена в Закарпатській області, за своїми смаковими властивостями зовсім не поступається ні заморським, ні херсонським.
Їдемо до смугастого поля на Берегівщині. Нас зустрічає аграрій пан Іштван. Тут на 2-х гектарах поля кавуни посадив 3 роки тому. Грунт підходящий – піщаний. Кавун любить вологу, тому обладнав для нього крапельну систему поливу. Працює на полі цілий рік. Підготовка грунту, розсади, удобрення, боротьба з бур’яном, – йдеться в сюжеті М-студіо.
Аграрій має на полі кілька сортів смугастиків. Вирощує закарпатський кавун за херсонською технологією. Тому за смаком він не поступається. Продає кавун оптом.
Більш розлого дивіться в сюжеті М-студіо.