Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ВПО отримають грошові виплати, які допоможуть пережити зиму

Грошові виплати допоможуть ВПО пережити зиму. Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук сказала в етері телемарафону на каналі ICTV.

Вона додала, що станом на 10 листопада внутрішньо переміщеним особам виплачено загалом 45 млрд гривень. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка складає 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для решти ВПО.

Читайте також:
Підвищена допомога для українців: хто отримає по 13 тисяч гривень

Посадовиця запевнила, що до кінця поточного року кошти є. Турбує інше: не всі можуть їх отримати через неготовність або втрату документів тощо.

"Це питання постійно в фокусі уваги Мінреінтеграції. До його вирішення мають долучитися ОВА й органи соцзахисту населення. Не дочікуйтеся скарг від ВПО й дзвінків на гарячі лінії. Йдіть самі до людей, віднайдіть тих, хто не отримав виплат, але має на них право. Ми маємо необхідні фінанси. Потрібно потурбуватися, щоб люди зустріли зиму з грошима. Насправді це найгірше, коли кошти є, а люди не можуть їх отримати", – сказала Ірина Верещук.

Очільниця Мінреінтеграції висловила сподівання, що коштів буде достатньо й наступного року.

"Ми розраховуємо на наших міжнародних партнерів. Моя позиція як Віцепрем’єр-міністра полягає у тому, що краще допомагати готівкою. Коли у ВПО будуть гроші, вони самі вирішуватимуть, на які потреби їх спрямувати. Наші міжнародні партнери чують нас і готові йти назустріч", – резюмувала посадовиця.