Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як покупців дурять на касах супермаркетів: пояснення

Майже кожен українець помічав, що у супермаркетах і магазинах дуже часто встановлюють ціни, наприклад, 9,96 грн, 9,98 грн тощо. Чому ж ставлять такі ціни? Справа в тому, що це роблять навмисно, адже при заокругленні здачі такі ціни дозволяють більше грошей залишати у продавця, а не в покупця.

За правилами округлення покупцю можуть дати не всю здачу. Саме суму менше 5 копійок має право залишити собі магазин, а понад 5 копійок – мають "вибачити" покупцю.

Саме тому нерідко в супермаркетах спеціально встановлюють такі ціни, аби округлення були не на користь покупця. Якщо ж при розрахунку на касі покупець використовує банківську картку, то таке заокруглення не діє.

Читайте також:
Скільки тепер можна зняти готівки у банкоматах та на касі деяких супермаркетів

Ще один спосіб, яким можуть користуватися недобросовісні магазини і супермаркети й дурити покупців на касах, це показувати неправильну вагу товару. Роблять це завдяки нескладним маніпуляціям.

Нерідко використовують спеціальні грузики, нитки, або ж просто непомітно кладуть зайві предмети при зважуванні.  Тому покупцям радять бути дуже уважними, аби не дати себе обманути.

Ще одна з порад, на якій наголошують експерти, йти за покупками із готовим списком. Так можна купити тільки те, що справді потрібно, і не витрачати гроші за зайві продукти та товари.

І обов’язково не забувайте перевіряти терміни придатності продуктів та зберігайте деякий час чеки із супермаркетів чи магазинів.

Нагадаємо, нещодавно мережа АТБ оприлюднила інформацію для українців.