Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Новий тариф на електроенергію 2023: коли може підвищитись та що відомо

Тема тарифів під час війни дуже чутлива. Так виходить, що ціни можуть зрости і на електроенергію, і на газ, і водопостачання.

Стосовно подорожчання блакитного палива жодної конкретики немає. Є тільки загальні фрази про те, що вони мають бути ринковими. З водопостачанням ситуація ясніша. Подорожчання буде у два етапи. Нещодавно інтернет-видання PMG.ua показувало таблицю потенційних цін на водопостачання та водовідведення.

Але чи не найбільше хвилювання у людей через тарифи на електроенергію. Адже, згідно з попередніми повідомленнями, "світло" може подорожчати у два рази.

Читайте також:
Подекуди можуть відключити вже наступного тижня: для українців озвучили попередження

Днями видання UBR опублікувало інформацію, що новий тариф на електроенергію може бути 2,80 грн за кВт-год. Причому вже з наступного місяця.

Влада зазначає, що потрібно ремонтувати енергомережу, яку було пошкоджено росіянами масованими ракетними обстрілами. На це потрібні знані суми грошей, відповідно, частину планують "виручити" за допомогою нових тарифів.

Також у пресі є інформація, що розглядається варіант запровадження диференційованого тарифу. Багато споживаєш – більше платиш, менше споживаєш – менший тариф отримаєш. Але як бути тим, хто і надалі в опаленні використовує електричні конвектори (в такому разі у дворогосподарств будуть великі об’єми споживання) – невідомо.

Остаточний тариф на електроенергію та коли він може підвищитись для населення офіційно ще не повідомляли. Єдине запевнення було від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, що ціни не зміняться до кінця поточного опалювального періоду.