Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Виплати на дитину відновили, – ЗМІ

Фонд соціального страхування України з четверга, 21 листопада, відновив виплати лікарняних та декретних. Зокрема, директор виконавчої дирекції відомства Євген Баженков підписав відповідні документи для повного відновлення всіх виплат матеріального забезпечення під особисту відповідальність, повідомила пресслужба ФССУ.

Читайте також:
Влада "дала задню" після резонансу навколо скасування виплат при народженні дитини

"Є буква закону, і є дух закону. За буквою закону Фонд не має права з 20 листопада перераховувати кошти на матзабезпечення, хоча гроші на рахунках в нас є. Учора весь день Фонд не фінансував ані лікарняні, ані декретні. Але мова про соціальні страхові виплати. Зранку я зібрав у Фонді нараду, мені підтвердили, що законодавчо правових шляхів для відновлення виплат без подання Міністерством соціальної політики на Кабінет міністрів змін до бюджету не має. Тому я вимушений порушити фінансову дисципліну і слідувати саме духу закону – сьогодні я беру на себе відповідальність і відновлюю всі виплати", – зазначив Баженков.

До цього повідомлялося, що Фонд соціального страхування України відновить лікарняні та декретні виплати, як тільки будуть внесені кошти в бюджет.