Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Виплати під час карантину 2021: хто та скільки отримає

Розповідаємо, хто отримає виплати під час карантину та які суми пропонують.

У ряді регіонів України введено "червоний" рівень карантинних обмежень. У зв’язку з цим, не працюють магазини та непродовольчі ринки. Кафе та ресторани можуть працювати тільки на доставку. Коли закінчиться карантин – не береться спрогнозувати ніхто. За останні дні ситуація тільки погіршується. Зростає кількість госпіталізованих та померлих.

Читайте також:
В Україні можуть запровадити карантинні виплати: хто отримає гроші

Величезна кількість людей вимушені тимчасово призупинити свою роботу. Люди масово скаржаться на безгрошів’я, на те, що потрібно платити комунальні послуги, на дорожнечу товарів.

Через це Уряд розглядає можливість карантинних виплат. Стосується це виключно регіонів із "червоним" рівнем епіднебезпеки.

Карантинні виплати: що пропонують

ФОПи й найняті співробітники, які втратили дохід через посилення карантину, можуть отримати компенсації в розмірі від 8 тисяч гривень. Одночасно центральна влада просить місцеву владу розробити свої програми підтримки громадян.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що на допомогу можуть розраховувати представники малого та мікробізнесу та працівники, які працюють на таких підприємствах.

Попередньо відомо, щоб отримати виплати під час карантину, потрібно подати заявку через додаток "Дія".

Важливим уточненням є те, що держава не даватиме абсолютно всім допомогу, а тільки тим, яких вважає постраждалими.

Раніше Кабмін затвердив перелік із 49 КВЕДів, яким дають право на отримання фінансової допомоги. Ознайомитись із повним переліком можна на урядовому порталі.

Читайте також:
"Може бути закрита вся Україна", – секретар РНБО про локдаун

Ще одним аспектом є кілька вимог до підприємців. На виплати можна розраховувати, якщо реєстрація ФОП була не пізніше, ніж за 3 місяці до подачі документів. Також має бути відсутній борг з ЄСВ, а основний КВЕД має бути у затвердженому переліку претендентів на допомогу.

Станом на момент підготовки матеріалу, остаточний перелік вимог для отримання карантинних виплат у 2021 році є невідомим. Можливо, Уряд підготує ще якісь положення.

Яка сума

Скоріш за все, сума виплат буде такою ж, як і взимку – 8 тисяч гривень. Розглядається можливість додати до цієї суми ще й виплати з місцевого бюджету. Їх розмір (і чи взагалі вони будуть – ред.) поки невідомий. Можна спрогнозувати, що бюджети різних громад пропонуватимуть неоднакові суми компенсацій, оскільки їх спроможність є різною.