Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Ціни на газ у червні перерахували для всіх українців: опубліковано повний список тарифів

Ціни на газ у червні перерахували для всіх українців: опубліковано повний список тарифів

У червні 2021 українцям встановили нові місячні тарифи на газ. Вартість кубометра залежно від постачальника коливається в межах 7,8-13,5 грн/$. Водночас у більшості компаній річні тарифи на газ менш вигідні, ніж місячні.

Річні пропозиції в червні, як і в травні, будуть коливатися від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр. Найнижчі ціни на газ запропонували Агросинтез Трейдінг із ціною 7,80 грн за кубометр, Евода Трейд КП Луцькводоканал із ціною 7,88 грн за кубометр, Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут із ціною 7,89 грн за кубометр, а також ГК Нафтогаз України з ціною 7,96 грн за кубометр.

Загалом більшість компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр. А найпоширеніший річний цінник на газ у червні – 7,98-7,99 грн за кубометр. Ще понад 20 постачальників продаватимуть клієнтам з річними тарифними планами кубометр палива за ціною від 9,20 грн і до 13,50 грн.

Читайте також:
Тарифи на газ влітку виростуть: як зміниться сума в платіжках

Тим часом місячні ціни на газ, які компанії пропонують на червень, коливаються від 7,80 і до 12 грн за кубометр.

"Як бачимо, очікуваного сезонного зниження цін на газ не відбулося. Навпаки, через рекордно низьку пропозицію, спровоковану "Газпромом", який не поспішає продавати свій газ, ціни на європейських газових хабах досить високі. Відповідно, такі ж тенденції і в Україні. Середньозважена ціна на природний газ за результатами електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі станом на 27.05.2021 р. на червень становила понад 12,1 грн за кубометр", – розповідає координаторка житлово-комунальних і енергетичних програм "Опори" Тетяна Бойко.