Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Компанії почали оприлюднювати нові ціни на газ у липні

Газопостачальні компанії почали публікувати розцінки на липень. Так, річна вартість практично не змінилися, вона коливається в межах 7,8 – 13,5 грн за кубометр. Ці тарифи компанії можуть змінювати тільки в бік зниження.

Про це повідомляє «Газправда».

Зокрема, найдешевше газ за фіксованим тарифом пропонує «Агросинтез Трейдинг», продаючи ресурс по 7,8 грн за куб. м. Найвищу вартість встановили три обласні енергопостачальні компанії – Чернівецька, Житомирська та Херсонська. Вони продають газ по 13,5 грн за куб.м.

Читайте також:
Українців попередили, що для виходу на пенсію потрібно більше працювати

Не поміняв вартість в рамках тарифу «Річний» і «Нафтогаз», залишивши 7,96 грн за кубометр. А ось місячну пропозицію постачальник підняв на 10% – до 13,13 грн за куб. м.

Місячні пропозиції, які безпосередньо залежать від ситуації на ринку, в тому числі і європейському, від інших постачальників місцями зросли до 15 грн за куб. м.

Як стверджують експерти, газ на європейських біржах продовжує дорожчати, насамперед через сезонні фактори. Йдеться про високий попит, низькі запаси в сховищах, а також зловживання з боку «Газпрому», який штучно обмежує обсяги постачань до Європи.

За словами керівника Центру правової підтримки споживачів газу інформаційно-консультаційного центру «Газправди» Єлизавети Белей, цього тижня вартість газу на європейському хабі TTF досягла 13-річного максимуму – понад 30 євро за МВт-годину. Це близько $ 400 за 1000 кубометрів.

«З літа минулого року газ подорожчав у шість разів. Україна – невід’ємна частина європейського ринку газу, тому такі сезонні коливання впливають і на український ринок», – розповіла експерт.

Раніше стало відомо, чи подорожчає електроенергія з 1 липня.