Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто

Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто

452 учні пішли 1 вересня до школи Страбичова на Мукачівщині. Про це розповіла директорка Вікторія Русінка. Зранку для перших та одинадцятих класів провели лінійку. Це заклад, якому Закарпатський окружний адмінсуд заборонив працювати.

У школі Страбичова Мукачівського району розпочали навчальний рік після того, як усунули порушення правил пожежної безпеки, – розповіла директорка. За її словами, планова перевірка в них була у червні. В школі виявили недостатність вогнегасників. Були й інші зауваження від рятувальників.

Читайте також:
Оприлюднено рейтинг шкіл Мукачівської територіальної громади 2021 року

"17 вогнегасників є. Вони знаходяться в хімічному, біологічному, комп’ютерних класах, в харчоблоці, в окремих приміщеннях та в газовій котельні. Наступне зауваження було, що в нас не було схем евакуації і їх не видно. Вони в нас є на кожному поверсі, вони в нас і були, до цього вони нам таких зауважень не робили. Обробка стропил на даху буде зроблено під час ремонту даху", – розповіла директорка школи.

У цій школі такі ж порушення виявили і в 2020 році, – розповів заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Мукачівського ДСНС Михайло Русняк. За рік, каже, ситуація не змінилася.

"Електромережа виконана методом скрутки, відсутність пожежної сигналізації, не проведено обслуговування наявних засобів пожежо-гасіння, не виконана обробка дерев’яних конструкцій, не повішені інструкції. Було прийнято рішення притягнути до більшої відповідальності й змусити виправити всі порушення. Ми подали рапорт до Головного управління ДСНС, а головне управління вже звернулося до суду", – розповів Михайло Русняк.

Роботу школи заборонив 30 серпня Закарпатський окружний адмінсуд.

Директорка Страбичівської школи Вікторія Русінка каже: адміністрація школи усунула більшість порушень, тому навчання і розпочали 1 вересня. А рішення суду їм не надходило.

"На даний момент рішення суду або ухвали в мене на руках нема. Як отримаю ухвалу на руки, то, звісно, будемо подавати апеляцію. Я вважаю, що наш заклад може працювати, у нас немає такої небезпечної ситуації для того, щоб ми не працювали. Ми провели вакцинацію вчителів понад 80% для того, щоб ми мали можливість працювати очно. Я думаю, що ми знайдемо компроміс і вирішимо, і апеляційний суд дасть можливість нам працювати", – сказала вона.

Директорка звернулася до голови Горондівської територіальної громади з проханням фінансово допомогти усунути порушення.

"Усі установи були на балансі відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації. Нам 28 січня цього року передали права засновника із будівлями. По-перше, дівчата забули про приписи, по-друге, в пріоритетах визначили, що їм краще зробити покрівлі, тому що сигналізація, де капає і де є грибок у вчительській чи спортзалі, то сигналізація до одного місця. Тендера проходять. Ми через два місяці будемо робити нові покрівлі, тобто абсурдно обробляти стропила, які через місяць ідуть на знос і ставиться нова покрівля", – прокоментував голова Горондівської сільської ради Іван Туряниця.

За словами Івана Туряниці, гроші на встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення будуть розподіляти з бюджету у 2022 році.

Раніше видання публікувало рейтинг шкіл Закарпатської області 2021 року.