Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Все про фільм "Дюна" без спойлерів: трейлер, всесвіт планети, головні герої

Все про фільм "Дюна" без спойлерів: трейлер, всесвіт планети, головні герої

Фільм Дюна у кінотеатрах стартує із 16 вересня. Дивіться трейлер та сюжет фільму.

Фільм "Дюна" (англійською Dune) – це екранізація роману Френка Герберта. На великих екранах в Україні його показуватимуть із 16 вересня.

Події першої книги "Дюна" відбуваються в далекому майбутньому, коли людство відкрило міжзоряні перельоти і розселилося на безлічі планет. У цьому майбутньому Всесвіті правлять аристократичні роди, а над усіма ними – падишах-імператор. Події першої книги сконцентровані на протистоянні двох знатних родів.

Читайте також:
Закарпатка знялася у комедійному фільмі про копів

Основна дія першої книги розгортається на планеті Арракис (яку також називають Дюною): вона майже повністю покрита пустелею, і тільки на ній добувають найдорогоцінніший ресурс Галактики – спайс. Він необхідний для міжзоряного навігації, продовжує життя того, хто його приймає, прискорює мислення і має масу інших корисних властивостей. Якщо його приймати довго, очі у такої людини стануть темно-синіми.

Збирати спайс складно, цим займаються спеціальні апарати-харвестери, на які періодично нападають піщані хробаки – гігантські червоподібні істоти, які живуть під землею і можуть атакувати все, що привернуло їхню увагу вібраціями на поверхні. Щоб не привертати увагу червів, місцеві жителі навіть придумали особливий спосіб ходьби по піску.

Власне, гігантська пустеля, величезні хробаки і люди з сяючими синявими очима – це особливості всесвіту Дюни.

Основний конфлікт цього світу: хто контролюватиме Арракис і, відповідно, єдине джерело найціннішої речовини. Складність ще й у тому, що планета має свій народ – волелюбне плем’я людей, яке живе тут вже тисячі років, і не дуже привітно ставиться до завойовників. Вони вживають спайс і носять спеціальні дистиляційні костюми, які збирають вологу.

Головний герой першої книги – Пол Атрейдес, син чинного глави будинку, герцога Лето. Решта дійових осіб, судячи з трейлерів фільму – ті ж, що і в книзі. Це – герцог Лето Атрейдес з офіційною наложницею Джесікою.

Дивіться трейлер фільму "Дюна" (2021)

Це перша із запланованих двох частин кіноадаптації роману та буде охоплювати приблизно першу половину книги.