Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бустерна вакцинація: що це таке і чи введуть її в Україні

Міністерство охорони здоров’я України може ввести за правило необхідність третьої або так званої бустерної вакцини для захисту від коронавірусу COVID-19. Однак остаточне рішення буде ухвалено вже після того, як переважна кількість дорослого населення отримає "антиковідне" щеплення.

Про це в інтерв’ю виданню "Радіо Свобода" розповів глава МОЗ Віктор Ляшко. Також чиновник не виключає можливість повторної кампанії вакцинації двох доз для тих, хто вже пройшов повну імунізацію.

Читайте також:
Ще гірше, ніж це було навесні, – міністр про ситуацію із коронавірусом в Україні

"Так, така перспектива цілком реальна. Але зараз ми не перебуваємо на тому рівні охоплення вже захищеного населення, щоб говорити про бустерну або повторну кампанію. Нам необхідно забезпечити доступ хоча б до першої дози всім дорослим українцям", – зауважив Ляшко.

Міністр додав, що головною причиною недостатнього темпу вакцинації в Україні залишається віра в фейкові повідомлення і недовіра до препаратів, які визнані всіма сертифікатами Всесвітньої організації здоров’я. В той самий час найважчі випадки захворювання коронавірусом і пацієнти в реанімації в 98 випадках зі 100 – серед тих, хто не отримав жодної дози вакцинації.