Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Погода на грудень 2021 року: перший прогноз від трьох синоптиків

Погода на грудень 2021 року: перший прогноз від трьох синоптиків

Якою буде погода на грудень 2021 року розповів директор "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда. За його словами, у грудні поточного року середня температура повітря буде вищою за норму для цього періоду.

"Тобто грудень виявиться досить теплим", – заявив синоптик.

Микола Кульбіда уточнив, що будуть першого зимового місяця і похолодання, і сніг, але якихось серйозних погодних катаклізмів не передбачається.

Читайте також:
Українцям розповіли, до якої зими готуватися

Свій прогноз погоди на грудень також озвучила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова. Вона каже, зима розпочнеться ще наприкінці листопада. На початку грудня варто очікувати температуру повітря в межах 5 градусів. Далі відчутно похолодає і позначки термометрів показуватимуть аж -10 градусів морозу.

Чергову хвилю похолодання Вазіра Мартазінова прогнозує на новорічні свята.

Народний синоптик Володимир Деркач у своє чергу каже про відчутне похолодання у першій декаді грудня. Також можливі невеликі опади. Найбільша прохолода зберігатиметься вночі, а вдень позначки термометрів показуватимуть невеликі плюсові значення.

Схожа погода, за словами народного синоптика, збережеться і на початку другої декади грудня. Далі він прогнозує невелике потепління та опади. Виключенням називає 19 грудня, коли буде найбільш холодно.

Під кінець грудня погода дивуватиме денним теплом. Але ночі все ж будуть із невеликими мінусовими позначками.

Погода на зиму-2022 загалом

Зима-2022 повинна бути теплішою за попередні. Принаймні про це заявляють кілька синоптиків. Січень і взагалі може виявитись аномально теплим.

Синоптик Віра Балух каже, що зимовий сезон може виявитись на 1-1,5 градус теплішим у порівнянні з попереднім. Вона припускає, що трохи більше половини всієї зими температура буде вище середніх значень, притаманних зимовому періоду. А близько 40% днів взимку будуть відповідати кліматичній нормі або бути трохи нижче за неї.

Опади цієї зими повинні бути в межах норми. Попередньо, затяжних снігопадів або, навпаки, довгих безсніжних періодів не очікують.

Раніше видання підготувало великий матеріал про Новий рік 2022.