Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відзначили волонтерів безоплатної правової допомоги

В Ужгороді відзначили волонтерів безоплатної правової допомоги

Найактивніші волонтери в системі БПД на Закарпатті отримали подяки Координаційного центру з надання правової допомоги за їхню активну діяльність у сприянні підвищення правової грамотності краян та поінформованості про можливість захищати свої інтереси у правовому полі.

У Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області відбувся захід, приурочений до Міжнародного дня волонтера. Серед учасників – найактивніші волонтери – Ярослава Шушка та Олександр Глебена, які інформували краян про систему безоплатної правової допомоги, виступали на радіо, направляли громадян до центрів для отримання фахової правової допомоги.

Читайте також:
Пів тонни сміття зібрали волонтери "Джейбіла" у центрі Ужгорода

Як зазначив директор Регіонального центру Василь Попадинець, наразі в області до волонтерства у системі БПД активно долучилися 10 осіб, які беруть участь у правопросвітницьких заходах, готують публікації про можливість отримання безоплатної правової допомоги та допомагають фахівцям в інформуванні краян про їхнє право на захист своїх інтересів за рахунок держави. Серед них – 3 чоловіків та 7 жінок, віком від 20 до 70 років.

Михайло Давиденко, директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, розповів про співпрацю  волонтерів з центром та перші її результати. Фахівець зазначив, що волонтерство відіграє важливу роль у суспільно-політичному житті країни. Воно має місце у різних сферах діяльності, зокрема, і в системі БПД.

Окрім власне сприяння в роботі структурних підрозділів волонтери отримують можливість проходити навчальні тренінги, отримувати нові знання та набувати нових навичок та досвіду.Волонтери Ярослава Шушка та Олександр Глебена поділилися з присутніми враженнями від волонтерської діяльності у сфері надання БПД та своїм досвідом.

65-річна Я.Шушка розповіла, що вона мріяла стати юристом, і навіть провчилася один курс, але в силу життєвих обставин їй довелося залишити навчання. Проте бажання допомагати людям не покидає її упродовж усього її життя. Колись вона захистила свої права, сама, без допомоги адвоката, а тепер із задоволенням допомагає іншим.

Для студента юридичного факультету Олександра волонтерство у системі БПД – це нові можливості та нові знання, досвід спілкування з людьми. А ще, як він сам каже: "такого в університеті не почуєш. І ще - волонтерство дає усвідомлення, що ти можеш бути корисним дляінших".

Вітаємо усіх волонтерів, які долучилися до співпраці з системою БПД, та щиро дякуємо за їхню небайдужість та бажання допомагати людям! З Міжнародним днем волонтера!