Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дівчина заховала у паливному баці сигарети та намагалась перевезти їх через кордон

Дівчина заховала у паливному баці сигарети та намагалась перевезти їх через кордон

На українсько-угорському кордоні митники спільно з прикордонниками вивели на "чисту воду" 24-річну жительку Закарпаття, яка намагалася перевезти майже півтисячу пачок сигарет до Євросоюзу, заздалегідь приховавши їх у кількох тайниках "Ауді А6".

Так, виїжджаючи з України через митний пост "Косонь", що у зоні діяльності Закарпатської митниці, молода закарпатка для проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрала "зелений коридор". Це означає, що вона дотримується порядку переміщення товарів через митний кордон України. Та й ще усно заперечила про наявність будь-яких інших товарів в обсягах, що підлягають обов’язковому декларуванню, або з приховуванням від митного контролю, – повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

Читайте також:
На Закарпатті перехопили вертоліт контрабандистів

Втім, досвідчені інспектори вирішили перевірити доброчесні наміри дівчини, провівши поглиблений огляд транспортного засобу. Застосувавши технічні засоби митного контролю, зокрема: ліхтарика, набору інструментів та викрутки, митники з прикордонниками виявили кілька тайників із прихованими тютюновими виробами без акцизного збору України різних торговельних марок.

"Частина сигарет були прихована в конструктивній порожнині паливного баку іномарки, які знаходилися в пакетах, – розповідають інспектори-пошуківці митного посту "Косонь" Закарпатської митниці. – Інші цигарки приховали під обшивкою заднього ряду сидінь для пасажирів та панелі обшивки приладів в салоні автомобіля".

Відтак, за незаконне переміщення товарів через кордон України, відносно співвітчизниці складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 МКУ. Тютюнові вироби у загальній кількості 470 пачок вилучено, їх вартість визначить спеціаліст-експерт. А от автомобіль марки "Ауді А6" (1999 року виготовлення), оцінений у 145 тис грн, відправлено на штраф майданчик митниці до рішення суду.