Відомий шеф-кухар розповів, чим замінити сіль у консервації
Через зупинку підприємства "Артемсіль" сіль може стати дефіцитною для всіх українців. Саме зараз більшість господинь почали замислюватись, чим можна буде замінити важливу харчову добавку при консервуванні овочів.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів, чим можна замінити сіль.
Кулінар пояснив, що сіль – це такий самий консервант, як цукор чи оцет. Тому в цьому питанні не варто турбуватися – можна буде консервувати овочі без солі – із цукром та оцтом.
Своєю чергою Клопотенко радить переглянути свій раціон та споживати менше солі.
"З погляду здоров’я нам точно не треба шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використовувати. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до споживання меншої кількості солі", – каже шеф-кухар.