Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відомий шеф-кухар розповів, чим замінити сіль у консервації

Через зупинку підприємства "Артемсіль" сіль може стати дефіцитною для всіх українців. Саме зараз більшість господинь почали замислюватись, чим можна буде замінити важливу харчову добавку при консервуванні овочів.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів, чим можна замінити сіль.

Читайте також:
Чому виник дефіцит солі в Україні і чи можна тепер купити сіль

Кулінар пояснив, що сіль – це такий самий консервант, як цукор чи оцет. Тому в цьому питанні не варто турбуватися – можна буде консервувати овочі без солі – із цукром та оцтом.

Своєю чергою Клопотенко радить переглянути свій раціон та споживати менше солі.

"З погляду здоров’я нам точно не треба шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використовувати. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до споживання меншої кількості солі", – каже шеф-кухар.