Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для депутатської клініки купили надсучасний комп’ютерний томограф за 32 мільйони

Для депутатської клініки купили надсучасний комп’ютерний томограф за 32 мільйони

Клінічна лікарня Феофанія Державного управління справами 7 вересня за результатами тендеру уклала угоду із ЗАТ УМТ на придбання мультиспірального комп'ютерного томографа вартістю 32 млн.грн. В...

Клінічна лікарня Феофанія Державного управління справами 7 вересня за результатами тендеру уклала угоду із ЗАТ УМТ на придбання мультиспірального комп'ютерного томографа вартістю 32 млн.грн.

В обгрунтуванні закупівлі повідомляється, що томограф TSX-301 A/2С AQUILION ONE (640 зрізовий) виробництва фірми Toshiba має унікальні можливості. "Це перший в світі 4D (динамічний об'ємний) комп'ютерний томограф, який не має аналогів на сучасному медичному ринку. Сканування одним обертанням рентгенівської трубки з реконструкцією 640 зрізів забезпечує не тільки якісну візуалізацію рівномірно контрастованіх артерій, але й адекватну оцінку функції серця протягом одного його скорочення", - йдеться в документі.

Всього в 2012 році Феофанія провела тендери на 90 460 000 грн.

ПрАТ УМТ обрано постачальником за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки компанія є єдиним постачальником вказаного обладнання на Україні.

Єдиним акціонером ЗАТ УМТ з липня 2011 року є словак Андрій Рехак. З того моменту фірма почала регулярно вигравати державні тендери, наростивши свої тендерні досягнення в 2011 році до 150 млн. грн., що в шість разів більше порівняно з попереднім роком. Всього з липня минулого року компанія продала українським лікарням та медичним інститутам обладнання на 322 710 000 грн. У цьому році ЗАТ УМТ продав Науково-практичний Центр ендоваскулярної нейрорентгенохірургії НАМН України рентген за 17 мільйонів, хоча аналог можна було знайти за 7 млн. грн., відзначає видання.