Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українці вийшли на площі захищаючи телеканал "ТВі"

У Києві на Михайлівській площі cьогодні пройшов мітинг "ТВій простір свободи" на підтримку телеканалу ТВі. Незважаючи на те, що політиків на акцію не запрошували, серед мітингуючих можна побачити...

У Києві на Михайлівській площі cьогодні пройшов мітинг "ТВій простір свободи" на підтримку телеканалу ТВі.

Незважаючи на те, що політиків на акцію не запрошували, серед мітингуючих можна побачити низку опозиційних кандидатів у депутати, щоправда, без політичної символіки.

У резолюції мітингу його учасники вимагають: припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів; відновлення мовлення каналу ТВі у повному обсязі; відставки членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення; припинення цензури у ЗМІ та забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телесигналу.

Мітинг на підтримку каналу ТВі пройшов в саду Шевченка біля пам'ятника Кобзареві в Харкові.

Як передає "Інтерфакс-Україна", в мітингу взяли участь до ста осіб.

Люди прийшли з державними прапорами і плакатами "Хочу ТВі, А/ТВК" (А/ТВК-незалежний від влади харківський канал, що зник з ефіру у вересні минулого року), "ТВiй Харків", "Харків, вставай на захист ТВі!".

Водночас, як повідомляє Радіо Свобода, у Житомирі, незважаючи на заборону суду, організатори теж провели акцію "Захисти ТВі – підтримай свободу слова!".

Акція відбулася не в тому місці, де її планували провести раніше (Соборна площа, 1), а трохи далі – біля фонтану на Соборній площі.

Участь в акції взяло близько 100 осіб: студентів, активістів громадської організації "Демократичний альянс" та Житомирської обласної організації ВО "Свобода".

Крім того, на мітинг з вимогами припинити переслідування телеканалу ТВі вийшли в суботу у Запоріжжі.

На майдан Маяковського у самому центрі Запоріжжя зібралось близько 3 десятків людей, переважно журналістів та громадських діячів.

Організатори приготували старі телевізори з написами "темники", "цензура" тощо. Кожен бажаючий міг взяти кувалду і вдарити по тому, що дратує його більше.

Крім того, як повідомляє УНІАН, у Донецьку акція на захист свободи слова і телеканалу TВі пройшла на центральній площі імені Леніна й зібрала близько 100 людей.

У Чернігові на аналогічну акцію зібралося близько сотні учасників.

У центрі Львова біля будівлі Львівської міськради на підтримку ТВі та захист свободи слова зібралося близько 200 осіб.

Акція на підтримку ТВі пройшла також у Луганську.

Фото Дмитра Ларіна