Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій
Майже ні для кого не таємниця, що нещодавно ЮНЕСКО визнала борщ – українським. Багато років росіяни сперечалися з українцями про те, чия ж це страва, адже різновидів рецептів існує безліч. Сперечалися і – програли. Зараз в Україні це називають перемогою у "борщовій війні" з РФ.
На Закарпатті ж теж є свої способи приготування українського борщу. Ужгородець Владислав Товтин, який зараз служить в ТРО і захищає Україну, розповів, як вони із бойовими товаришами варять карпато-подільський борщ на передовій.
За його словами, найперше треба вибрати безпечне місце, щоб кацапи не змогли своїми підлими обстрілами завадити кулінарному священнодійству.
"До казанка кидаємо картоплю, якою щедро нас забезпечує логістика батальйону, та пакет сублімованого борщу "Проскурівський", що нам підігнали волонтери з міста Хмельницький, – зазначив Владислав Товтин. – У ньому є і капуста, і морква, та, головне, є і буряк. Варимо то все десь пів години і борщ майже готовий".
Як зауважив військовий, в кінці треба додати трохи наших закарпатських штрихів до цієї страви національної єдності.
"Робимо засмажку із нашої будженої солонини з дрібнопосіченою цибулею. Все приправляємо добронською паприкою та додамо кілька ложок томату. Щоб борщ не був пісним, здобрюємо його тушонкою (чим більше, тим краще). Додаєм запражку до казана, солимо і попримо на смак", – поділився Владислав Товтин.
Таким чином, наші українські захисники вміють і воювати, і готувати. Дякуємо вам, наші ЗСУ, за захист, вашу мужність і відвагу.