Мариновані огірки: швидкий рецепт на зиму (пропорції на літрову банку)
Мариновані огірки на зиму – класика кухні. Рецепт приготування кожна господиня знає досконало, адже з року в рік проходить цю "практику".
Звичайно, способів приготування є безліч:
- огірки мариновані кисло-солодкі;
- традиційний рецепт маринування з оцтом (з часником і кропом);
- незвичні, як от мариновані огірки з гірчицею в зернах (або огірки з кетчупом) та ін.
Ми ж розповімо про швидкий рецепт та подамо пропорції на літрову банку. Секрет швидкості приготування лежить у маринаді, який не потрібно окремо готувати. Всі необхідні інгредієнти можна поступово додавати в банку, а в кінці просто залити кип’яченою водою. Такі мариновані огірки виходять кисло-солодкі та хрумкі.
Для їх приготування на літрову банку нам необхідно:
- невеликі огірки – це приблизно 10-15 штук, в залежності від їх розмірів,
- кріп (бажано його суцвіття),
- 1 лавровий лист,
- близько 2 сантиметрів кореня хрону,
- 2-3 шт. кореня петрушки,
- 4 зубчики часнику,
- 2-3 зернинки чорного перцю,
- половина чайної ложки гірчиці,
- 1 столова ложка цукру,
- 1 столова ложка солі,
- 2 столові ложки оцту.
Рецепт приготування:
- Помийте огірки та замочіть їх у холодній воді на близько одну годину.
- Далі відріжте від кожного огірка кінчики.
- Викладіть всі необхідні спеції на дно банки. Також покладіть туди зелень.
- Викладіть огірки у ємність.
- Зверху покладіть цукор, сіль, оцет (останні три пункти зі списку інгредієнтів, які виділені жирним).
- Залийте банку окропом та закрийте кришкою.
- Простерилізуйте огірки 10 хвилин (із моменту закипання води).
- Переверніть банки дном вверх і окутайте в рушник. Тільки після повного охолодження складіть їх у вашу комору.
Раніше повідомлялось, що в супермаркетах змінилась ціна на сіль.