Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мариновані огірки: швидкий рецепт на зиму (пропорції на літрову банку)

Мариновані огірки: швидкий рецепт на зиму (пропорції на літрову банку)

Мариновані огірки на зиму – класика кухні. Рецепт приготування кожна господиня знає досконало, адже з року в рік проходить цю "практику".

Звичайно, способів приготування є безліч:

  • огірки мариновані кисло-солодкі;
  • традиційний рецепт маринування з оцтом (з часником і кропом);
  • незвичні, як от мариновані огірки з гірчицею в зернах (або огірки з кетчупом) та ін.
Читайте також:
Українці отримають кілька тисяч гривень на продукти: як подати заявку

Ми ж розповімо про швидкий рецепт та подамо пропорції на літрову банку. Секрет швидкості приготування лежить у маринаді, який не потрібно окремо готувати. Всі необхідні інгредієнти можна поступово додавати в банку, а в кінці просто залити кип’яченою водою. Такі мариновані огірки виходять кисло-солодкі та хрумкі.

Для їх приготування на літрову банку нам необхідно:

  • невеликі огірки – це приблизно 10-15 штук, в залежності від їх розмірів,
  • кріп (бажано його суцвіття),
  • 1 лавровий лист,
  • близько 2 сантиметрів кореня хрону,
  • 2-3 шт. кореня петрушки,
  • 4 зубчики часнику,
  • 2-3 зернинки чорного перцю,
  • половина чайної ложки гірчиці,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 1 столова ложка солі,
  • 2 столові ложки оцту.

Рецепт приготування:

  1. Помийте огірки та замочіть їх у холодній воді на близько одну годину.
  2. Далі відріжте від кожного огірка кінчики.
  3. Викладіть всі необхідні спеції на дно банки. Також покладіть туди зелень.
  4. Викладіть огірки у ємність.
  5. Зверху покладіть цукор, сіль, оцет (останні три пункти зі списку інгредієнтів, які виділені жирним).
  6. Залийте банку окропом та закрийте кришкою.
  7. Простерилізуйте огірки 10 хвилин (із моменту закипання води).
  8. Переверніть банки дном вверх і окутайте в рушник. Тільки після повного охолодження складіть їх у вашу комору.

Раніше повідомлялось, що в супермаркетах змінилась ціна на сіль.