Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чорний день для Закарпаття: що відомо про Героїв, які загинули на війні

Чорний день для Закарпаття: що відомо про Героїв, які загинули на війні

В останній день літа, 31 серпня 2022, Закарпаття облетіли сумні новини. На війні загинуло 6 військових 128-ї бригади. Тому 2 вересня в області оголосили днем жалоби.

PMG.ua вже розповідало про Андрія Костика та Роман Гарпенюка із Рахівщини, які віддали життя за Україну. Роман загинув у бою за Херсонщину. Воював в складі 128-ї бригади. Він був 1986 року народження. У лютому 2022 року Роман першим прийшов на допомогу Україні, залишивши роботу за кордоном. 

Андрій Костик був мешканцем селища Ясіня. Він народився 12 грудня 1990 року. Одразу після повномасштабного вторгнення пішов служити у Збройні Сили України, хоча раніше не служив у армії. Андрій був солдатом 128-ої бригади.

Читайте також:
На Закарпатті оголошено загальнообласний День жалоби

Проте загинув ще один військовий із Рахівського району. Йдеться про Василя Попадича. Він був старшим солдатом, механіком-водієм гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону військової частини А1556.

Василь – уродженець села Ділове. У 2001 -2003 році проходив строкову військову службу, а з початком нападу росії 31 липня 2014 року призваний по мобілізації у 128 гірсько-штурмову бригаду. Повномасштабне вторгнення Василь Попадич зустрів у лавах своєї рідної бригади.

Також серед загиблих і житель Мукачева Василь Бабич. Він був командиром розвідувальної роти 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Василю Бабичу було всього 26 років. Відомо, що Василь загинув у важких боях за Херсонщину.

Ще двоє закарпатських військових віддали свої життя за Україну. Це два односельці – Іван Дрія та Степан Епреші. Вони обидва жителі селища Королево, що на Виноградівщині.

Вічна пам’ять Героям із Закарпаття, які віддали свої життя за Україну... Щирі співчуття рідним...