Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Дні Росії гімн України оголосили російською народною піснею

На Дні Росії гімн України оголосили російською народною піснею

Міністр МЗС Костянтин Грищенко повідомив, що гімн виконувався двічі - офіційно і в інтерпретації кубанського хору. Грищенко назвав нормальним оголошення українського гімну як "російської народної...

Міністр МЗС Костянтин Грищенко повідомив, що гімн виконувався двічі - офіційно і в інтерпретації кубанського хору. Грищенко назвав нормальним оголошення українського гімну як "російської народної пісні" Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко не бачить нічого поганого в тому, що в день Росії український гімн виконали як російську народну пісню. Про це він сказав у Раді, відповідаючи на запитання від фракції БЮТ про те, що під час святкування Дня Росії оголосили "російську народну пісню у виконанні козачого хору", а прозвучав український гімн. "Під час прийняття з нагоди дня Російської Федерації текст нашого національного гімну звучав двічі: перший раз у виконанні гімну України повністю відповідно до музики. І оголошений він був як національний гімн України.

Другий раз - це вже була інтерпретація, яка, як мені пояснили, - це пісня, яка існувала до того як вона стала національним гімном нашої держави. І я як раз відчув у кубанців бажання це подати як наше спільне надбання", - заявив Грищенко. Ця відповідь не сподобався представникам опозиції, і вони почали щось вигукувати. При цьому спікер Володимир Литвин заявив, що на цьому питання закрито. "Інформую, що коли оголошувалася народна пісня, то спочатку виконали "Розпрягайте, хлопці, коней", а потім сказали, що це народний кубанський хор виконав. Офіційно гімн Україні був виконаний з виконанням всіх правил і норм. Не створюйте проблему, там, де її немає", - наголосив Литвин.