Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Ужгородщині незабаром з’явиться модульне містечко для вимушених переселенців

На Ужгородщині незабаром з’явиться модульне містечко для вимушених переселенців

Модульне містечко для вимушених переселенців незабаром з’явиться в селі Середнє Ужгородського району. 12 будиночків уже змонтували, зараз тривають ремонтні роботи та облаштування благоустрою.

Хід реалізації проєкту оглянув Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА спільно з офіційною делегацією уряду Словацької Республіки.

Партнери долучилися до втілення ініціативи зі створення нового житла для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також:
Як цієї весни отримати 6660 гривень допомоги

Також у межах візиту керівництво області та представники словацького уряду завітали до евакуйованих українців з Маріуполя, які мешкають у будинку поруч. Тут за підтримки благодійного фонду "Карітас – Мукачево" вже відремонтували перший поверх, а зараз проводять реконструкцію інших приміщень.

Загалом у будинку проживають 24 українці, серед них – 11 дітей, деякі переїхали на Закарпаття з батьками, а чиїсь найрідніші залишилися на тимчасово окупованій території. Зокрема, трьох дітей взяло під опіку подружжя волонтерів Володимира та Оксани Завадських, які з перших днів війни під ворожими обстрілами займалися евакуацією українців з Маріуполя.

Віктор Микита подякував подружжю за сміливість, небайдужість і турботу: "У вас по-справжньому велике та добре серце, а сьогодні ще й велика родина, де любові й тепла вистачає для кожного. Сьогодні і завжди ви – одна команда".

Під час зустрічі поспілкувалися про актуальні потреби мешканців будинку та запевнили в подальшій комплексній допомозі, зокрема й щодо продовження соціального і правового супроводу. Голова Закарпатської ОВА також висловив вдячність міжнародним партнерам та представникам благодійного фонду за надійну підтримку і сприяння в реалізації вкрай важливих сьогодні проєктів у нашому регіоні.