Трендові блискучі крашанки у вині на Великдень: як їх зробити вдома
На Великдень українці дуже люблять готувати писанки та крашанки.
Хтось надає перевагу традиційним технікам, як от зварити яйця у цибулевому лушпинні й вже потім видряпувати візерунки. А хтось слідкує за сучасними трендами та намагається повторити останні дизайнерські рішення.
Одна з популярних технік, яку наразі активно використовують – це зварити яйця у вині, які після остигання стають блискучими. Це така собі заміна традиційним крашанкам, які пофарбовані штучними барвниками.
Виявляється, робити їх неймовірно просто. Вам не потрібно стояти біля плити й занурювати їх в різні барвники, навіть не потрібно купувати якісь спеціальні блискітки або прикраси. Все що потрібно – це червоне вино. Саме воно може надати крашанкам незвичайного вигляду.
Як зробити блискучі крашанки:
- гарно вимийте курячі яйця перед тим, як їх зварити;
- покладіть їх у каструлю та повністю залийте червоним вином. Воду додавати не потрібно. Після цього потрібно поставити каструлю на плиту і варити 8-10 хвилин після закипання;
- опісля зніміть з вогню і залиште у каструлі на 10-12 годин;
- далі яйця варто дістати з вина і покласти на серветку або рушник, щоб вони могли висохнути.
Ви будете здивовані, адже в міру висихання яєць на шкаралупі буде з’являтися цікаве мерехтливе забарвлення, ніби блискітки.
Раніше видання розповідало, що символізують кольори на великодніх писанках.