Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття відвідали школярі та студенти з чеської Височини

Голова обласної ради Володимир Чубірко зустрівся з керівником дитячо-юнацького табору чеського краю Височина Яном Бурдою. Гості з партнерського краю Височина вивчали умови відпочинку в дитячих...

Голова обласної ради Володимир Чубірко зустрівся з керівником дитячо-юнацького табору чеського краю Височина Яном Бурдою. Гості з партнерського краю Височина вивчали умови відпочинку в дитячих таборах на Закарпатті. Керівник делегації, семеро школярів та студентів з Височини тиждень перебували в селі Богдан Рахівського району.

Як розповів Ян Бурда, вони оглянули умови, в яких зможуть відпочити чеські діти. Їм все сподобалося, особливо, гостинність закарпатців, і звісно ж чудова природа. «Із новин ми знаємо, що в Україні непроста ситуація. Але будемо закликати наших співвітчизників їхати сюди. Ми тут дуже гарно провели час, і для організації відпочинку дітей – це унікальний край», - зазначив керівник організації.

Володимир Чубірко вважає, що вже цього літа можливо організувати літні дитячі табори відпочинку для чеських дітей на Закарпатті, і, відповідно, наших дітей у чеській Височині. Минулого року делегація з ужгородської ЗОШ №3, яку оновлювали коштом чеських партнерів, мала змогу відвідати Височину. Для них були організовано чудові умови для відпочинку. Цього року, як запевнив керівник облради Володимир Чубірко, таку практику буде продовжено, - повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Наприкінці зустрічі керівник ради організував для гостей екскурсію будівлею обласної ради, зведеної за часів Першої Чехословацької Республіки.