Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителі Іршавщини віддали інтернет-шахраям 11 тисяч гривень

Лише упродовж однієї доби від Інтернет–шахраїв потерпіли відразу двоє мешканців Іршавщини. Потерпілі добровільно віддали аферистам 11000 гривень власних заощаджень. До 25-річної мешканки с....

Лише упродовж однієї доби від Інтернет–шахраїв потерпіли відразу двоє мешканців Іршавщини. Потерпілі добровільно віддали аферистам 11000 гривень власних заощаджень.

До 25-річної мешканки с. Ільниця зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником служби безпеки одного з банків. Шахрай попросив повідомити йому реквізити банківської картки, буцімто з метою безпеки самої власниці. Жінка, не задумуючись, вказала пін-код своєї картки. У подальшому з її рахунку було знято більше 5000 гривень, - стверджує речниця Іршавського РВ УМВС Віта Горзов.

35-річний житель с.Вільхівка Іршавського району вирішив купити через Інтернет-мережу трактор. Знайшов те, що його цікавило, аж у Житомирській області. Продавець обіцяв сам привезти трактор на Закарпаття, лише покупець повинен компенсувати витрати на пальне… Як не дивно, таке пояснення та далека відстань не відлякали покупця, й закарпатець чесно переказав на вказаний шахраєм рахунок гроші в сумі 6000 гривень. В результаті ж зв′язок із «продавцем» обірвався, а сам трактор так і не доїхав до Закарпаття.

Обидва потерпілих звернулися із заявами в міліцію. Дані факти внесено до Єдиного обліку за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За це передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.