Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські міліціонери вшанували загиблих чорнобильців пам’ятною стеллою (ФОТО)

Закарпатські міліціонери вшанували загиблих чорнобильців пам’ятною стеллою (ФОТО)

14 грудня Україна вшановує пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Напередодні урочистості відбулися і в закарпатській міліції. В урочистій обстановці було відкрито й освячено стеллу загиблим...

14 грудня Україна вшановує пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Напередодні урочистості відбулися і в закарпатській міліції.

В урочистій обстановці було відкрито й освячено стеллу загиблим героям-чорнобильцям із фотографіями 51 закарпатських міліціонерів, життя яких забрав підступний атомний вбивця.

У присутності керівництва УМВС і численних гостей-ліквідаторів аварії на ЧАЕС стеллу освятив й провів молебень за душами усопших «чорнобильців» о.Миколай Кабацій.

А далі в клубі управління відбулися урочистості, які відкрив начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич.

Сергій Олексійович зробив екскурс в історію чорнобильської трагедії. 3480 закарпатців взяли участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них 430 працівників міліції. На жаль, півсотні з них уже немає серед живих. Хвилиною мовчання зал вшанував пам'ять загиблих героїв. До пам′ятника загиблим було покладено корзину з квітами.

Великій групі «чорнобильців» було вручено грошові премії та відзнаки УМВС і обласної влади.

Очільник УМВС висловив подяку людям, з ініціативи яких було встановлено стеллу «чорнобильцям» - голові Асоціації УМВС «Чорнобиль» Петру Бронтерюку та ветерану ОВС полковнику міліції у відставці Володимиру Цанько. Вони ж видали і пам′ятний буклет, присвячений річниці чорнобильської трагедії, який буде роздано родинам загиблих «чорнобильців».

З щирою промовою перед присутніми виступив і сам сивочолий ветеран і «чорнобилець» Петро Бронтерюк, який висловив подяку очільнику міліції за турботу про «чорнобильців».

- Чорнобиль залишається глибоким болем і відкритою раною України. Це наша історія, яку слід пам′ятати, аби не робити більше таких помилок. Адже без минулого немає майбутнього, - підсумував полковник Сергій Шаранич.