Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На фестивалі вина та меду у Словаччині Закарпаття презентує і свою продукцію

На фестивалі вина та меду у Словаччині Закарпаття презентує і свою продукцію

Фестиваль вина і меду “Via Regia” відбудеться вже 5-й раз. Проходить він у Словаччині і покликаний розвивати культуру споживання вина та меду, та познайомить гостей з історичною спадщиною регіону...

Фестиваль вина і меду “Via Regia” відбудеться вже 5-й раз. Проходить він у Словаччині і покликаний розвивати культуру споживання вина та меду, та познайомить гостей з історичною спадщиною регіону Спіш.

Дата проведення: 21 – 22 червня 2014 року.

Місце проведення: Європейський дім Спішська Капітула, Спішське подградьє, Словаччина.

Делегація з України представить досвід Закарпаття у розвитку винного та медового туризму. Окремою частиною цьогорічного фестивалю стане паломництво до Святого Амброзія, покровителя бджолярів у Спішській капітулі. Також у програмі фестивалю вина та меду передбачено проведення професійних зустрічей, спрямованих на розвиток співпраці між бджолярами Словаччини, Польщі, Німеччини та України.

За словами Олександра Коваля, експерта з туризму, участь делегації Заарпаття є традиційною, адже ми є партнерами організаторів уже 5-й рік, та традиційно приймаємо участь. Для нас це не лише нагода побачити щось нове, але перш за все можливість обмінятись досвідом з колегами та представити наші напрацювання, що стають поштовхом для розвитку транскордонного туризму.

На сьогодні, у рамках програми “Традиції Закарпаття” розроблено унікальні дегустаційні тури та програми на ферми, дегустаційі зали, які щороку відвідують десятки тисяч туристів, що спрямовані на підвищення рівня культури, формування смаку та створення конкурентних позицій турпродукту Закарпаття на ринку України.

Серед планів, подальший спільний розвиток медового та винного транскордонного туристичного продукту з Словаччино, Угорщиною, Польщею, Чехією, Румунією.

Під час семінарів, відбудеться обговорення кращих практик бджолярства між фахівцями Словаччини, Польщі, Німечини, та України.