Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Йде восьма година протистояння: Кличко в Межигір’ї, мітингувальники зводять барикади, Беркут стоїть

Йде восьма година протистояння: Кличко в Межигір’ї, мітингувальники зводять барикади, Беркут стоїть

Віталій Кличко поїхав до Януковича в Межигір’я особисто поговорити з ним про ситуацію, яка склалася. Поки ніяких відомостей про їх розмову немає. Тим часом правоохоронці затримали вже чотирьох...

Віталій Кличко поїхав до Януковича в Межигір’я особисто поговорити з ним про ситуацію, яка склалася. Поки ніяких відомостей про їх розмову немає.

Тим часом правоохоронці затримали вже чотирьох мітингувальників, які беруть участь в акції на Європейській площі. Про це повідомила прес-служба МВС.

"Наразі правопорушників доставлено до одного з відділів міліції. Правоохоронці з’ясовують особи затриманих. Слідчі визначаються із кваліфікацією дій доставлених громадян", - йдеться у повідомленні.

Леся Оробець в свою чергу зазначає,що "беркутівці" кажуть, що в них наказ стояти до кінця. "Далі веду переговори з оперативним начальством міліції на Грушевського. Вони розуміють, що треба залагоджувати ситуацію і чекають що політики почнуть переговори між собою. У них наказ стояти до кінця. Обіцяють тільки стояти, не прориватися і не йти вперед. Але щойно 120-150 беркутівців рушили в сторону лінії протистояння - чи то на підмогу, чи для інших цілей", - пише Оробець.

Протестувальники ж готуються до тривалого конфлікту із "Беркутом" і починають зводити барикади. Для цього були використані зелені паркани, котрі, зазвичай, слугують стадіону "Динамо" перед футбольними матчами для контролю потоку вболівальників.

Нині ці паркани захищатимуть мітингувальників від постійних гранатних атак "беркутівців": в їхній бік постійно летять сльозогінні та світло-шумові гранати, а в протилежний - каміння та петарди.