На Воловеччині відкрито першу пекарню з виробництва хліба з натуральних заквасок
У вівторок, 3 грудня, очільник краю Олександр Ледида відвідав Верхні Ворота, що на Воловеччині, де було урочисто відкрито підприємство із виробництва хлібобулочних виробів. На заході також були присутні директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Готько та Верхньоворітський сільський голова Іван Грига.
Це вже четверта хлібопекарня на території Воловецького району, але подібного типу - перша. Хліб, який вироблятимуть тут - виключно з натуральних заквасок. На виробництві встановлено обладнання італійського та угорського виробництва. Потужність виробництва - до 4 тонн хлібобулочних виробів у зміну, тобто 500 буханок хліба. Також в хлібопекарні вироблятимуть булочки, круасани, котрими залюбки поласують як діти, так і дорослі, впевнені власники. Загалом планується, що асортимент продукції буде складатися з 15 найменувань хліба та хлібобулочних виробів. Наразі на виробництві створено 10 робочих місць.
Відтак, цього дня голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з представниками місцевого самоврядування району. Так, під час зустрічі обговорено хід реформування місцевого самоврядування та соціально-економічне становище Воловецького району. Згідно оцінки результатів діяльності районів і міст в області за січень-вересень 2013 року район значно покращив свої позиції і посів 8 місце проти 16-го у 2012 році.
Керівник краю зазначив, що на доручення глави держави в області працюють над удосконаленням Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади:
– Кожна громада повинна знати, що будь-які питання життєдіяльності міст, сіл краю можна вирішити за допомогою спільних зусиль влади та громадськості, - підкреслив Олександр Ледида.
Прес-центр ОДА