Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Печена картопля з салом, борщ, сирники і "грудка" представили Україну на гастрономічному фестивалі

Печена картопля з салом, борщ, сирники і "грудка" представили Україну на гастрономічному фестивалі

Чеські Велке Карловіце цього року з 4 по 6 жовтня вп’яте приймали гостей на гастрофестивалі. Невелике туристичне містечко з безліччю готелів та баз приваблюють любителів різних видів спорту та...

Чеські Велке Карловіце цього року з 4 по 6 жовтня вп’яте приймали гостей на гастрофестивалі. Невелике туристичне містечко з безліччю готелів та баз приваблюють любителів різних видів спорту та відпочинку: лижі, гірський велосипед, популярна скандинавська ходьба (з паличками), а також збирання грибів, ягід та ін.. І не дивно – місто окутане велетенськими ялинами, що складають чудові гори Татри.

Гастрофестиваль – фестиваль, на якому представлені кухні різних народів. Кожен готель у Велкіх Карловіцах представив на своїй території чи то чеські, французькі, італійські, китайські та ін. кулінарні шедеври.

Українська кухня була широко представлена на турбазі «Ареал Лескова» його власником, вихідцем із Закарпаття, Ярославом Шаталіним. Печена картопля з салом, борщ, сирники і «грудка» користувалися великим попитом у гостей.

Інструментальний ансамбль «Рапсодія» Ужгородського районного будинку культури був не тільки свідком цього дійства, але й учасником фестивалю, відігравши цілу концертну програму. Учасниці колективу – Надія Карпинець, Аліна Гвоздь, Алєся Фіщенко – Пулєй та Леся Дубенко вперше виступали при нічній ватрі, що додало незабутніх «гарячих» вражень. Також українська делегація змогла ознайомитися оглядово з масштабами фестивалю, проїжджаючи торгові місця на маленькому, майже іграшковому транспорті (чи то поїзд, чи то трамвай).

Організатори Карловського гастрофестивалю пообіцяли, що на наступний рік буде ще цікавіше. А артистки з ансамблю «Рапсодія» сподіваються переконатися в цьому на власні очі.

Леся Дубенко