Печена картопля з салом, борщ, сирники і "грудка" представили Україну на гастрономічному фестивалі
Чеські Велке Карловіце цього року з 4 по 6 жовтня вп’яте приймали гостей на гастрофестивалі. Невелике туристичне містечко з безліччю готелів та баз приваблюють любителів різних видів спорту та відпочинку: лижі, гірський велосипед, популярна скандинавська ходьба (з паличками), а також збирання грибів, ягід та ін.. І не дивно – місто окутане велетенськими ялинами, що складають чудові гори Татри.
Гастрофестиваль – фестиваль, на якому представлені кухні різних народів. Кожен готель у Велкіх Карловіцах представив на своїй території чи то чеські, французькі, італійські, китайські та ін. кулінарні шедеври.
Українська кухня була широко представлена на турбазі «Ареал Лескова» його власником, вихідцем із Закарпаття, Ярославом Шаталіним. Печена картопля з салом, борщ, сирники і «грудка» користувалися великим попитом у гостей.
Інструментальний ансамбль «Рапсодія» Ужгородського районного будинку культури був не тільки свідком цього дійства, але й учасником фестивалю, відігравши цілу концертну програму. Учасниці колективу – Надія Карпинець, Аліна Гвоздь, Алєся Фіщенко – Пулєй та Леся Дубенко вперше виступали при нічній ватрі, що додало незабутніх «гарячих» вражень. Також українська делегація змогла ознайомитися оглядово з масштабами фестивалю, проїжджаючи торгові місця на маленькому, майже іграшковому транспорті (чи то поїзд, чи то трамвай).
Організатори Карловського гастрофестивалю пообіцяли, що на наступний рік буде ще цікавіше. А артистки з ансамблю «Рапсодія» сподіваються переконатися в цьому на власні очі.
Леся Дубенко