У селі Геча сотні туристів з усієї України та з-за кордону стали гостями сьомого фестивалю леквару
Сливовий фест розпочався рано вранці з підготовки фруктів до варіння леквару: достиглі сливи миють та витягають кісточки. Як розповідають кухарі, аби повидло вийшло ласим, його потрібно варити на відкритому вогні близько 12 годин. При цьому слід активно помішувати у спеціальних металевих чи глиняних діжках. Цікаво, що на 1 л леквару йде 4,5–5 кг слив. Щодо цінової політики, то свіжозварений леквар пропонували по 60 грн за літр. Проте це аж ніяк не бентежило більшість гостів фесту.
Окрім леквару на заході можна було посмакувати традиційними фестивальними стравами: шашлик, бограч, смажені домашні ковбаски, картоплю, свинячі реберця, рибну юшку, голубці, лангоші з сиром та часником, пампушки. Також поціновувачі леквару дегустували гамбовці, калачі, вареники та млинці зі сливовим повидлом.
Варто зазначити, що й тут ціни були більш-менш демократичними, тож біля наметів зі смаколиками було завжди людно. А підтримати хороший настрій пропонували продавці найрізноманітніших сортів вина, традиційної палинки, медовухи, сливовиці. На гурманів тут чекала і палинка з полуниці.
У рамках сливового фестивалю провели дитячий футбольний турнір, який виграла команда с. Гут. На сцені свята безперервно лунала запальна фольклорна музика та один за одним мінялися танцювальні номери. Тут же визначали і найчарівнішу дівчину у рамках конкурсу-краси.
Гості фестивалю леквару із задоволенням підтримували виконавців, підспівували та підтанцьовували. Тож, можна стверджувати, що і цього року організатори сливового свята постаралися на славу. Цьому підтвердженням є і щорічне зростання кількості туристів, які кожного року повертаються у Гечу та рекомендують його іншим.