Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іршавський район активно реалізовує проекти, направлені на впровадження енергозбереження

Іршавський район активно реалізовує проекти, направлені на впровадження енергозбереження

Іршавський район активно бере участь у реалізації проектів, направлених на впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних установах, які фінансуються за рахунок джерел міжнародної...

Іршавський район активно бере участь у реалізації проектів, направлених на впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних установах, які фінансуються за рахунок джерел міжнародної технічної допомоги. Зокрема, протягом 2012 – 2013 років в рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду -2» в районі реалізовувались чотири мікропроекти: впровадження енергозберігаючих заходів  у дошкільних навчальних закладів Дунковиці, Хмільника, Довгого та амбулаторії у селі Лисичово.

В рамках цього проекту сформувались дієздатні громади, які вже стали на проектний шлях розвитку, спробували свої сили в реалізації проектів з малою фінансовою підтримкою. Наступним кроком можуть стати великі проекти, адже працювати є над чим.

У місті Іршава розпочато реалізацію практичної частини проекту «Через енергію надихаємо майбутнє покоління» (фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні), а саме: запровадження енергоефективної моделі опалення дитячого садочка №1 в м.Іршаві, тобто проведення реконструкції будівлі, яка включає  теплову ізоляцію стін, встановлення сонячних колекторів і бойлерів для підігріву води.

Слід відмітити, що в рамках Проекту було створено «Літню школу з енергозбереження» для школярів. Основною метою організації Літньої школи є вирішення питання недостатньої кількості молоді, яка активно залучена до процесів розвитку енергоефективності у регіоні та підвищення рівня обізнаності молодого покоління у питаннях енергозбереження та енергоефективності. 25 Школярів малих міст Закарпаття (Іршави, Перечина, Сваляви, Виноградова, Тячева, Рахова) , які перемогли у конкурсі проектівна тему: «Що я і моя сім’я можемо зробити для збереження енергії в нашій школі, оселі і нашому рідному місті» , прийняли участь у семінарі «Літня школа: тиждень енергії», який був проведений в с.Осій в урочищі «Камянка».

Реалізація саме таких проектів несе з собою  не тільки оновлення соціальної сфери, економію енергоресурсів, а й отримання європейського досвіду, зміну свідомості громадян у плані «Не що тобі дасть держава, а що ти зробив для держави». Колективне бачення майбутнього та впровадження спільних ініціатив щодо розвитку громади дасть нам можливість якісніше покращувати соціально – економічний стан району.

Прес-служба Іршавської РДА